Budete potrebovať

Mandľová múka 150 g
Celozrnná pšeničná múka 80 g
Hladká múka 40 g
Maslo 150 g
Vajce 1 ks
Práškový cukor 75 g
Mandľový cukor Vitana 1 ks
Kypriaci prášok Vitana ½ ks
Jahodová marmeláda Hamé 200 g
Práškový cukor 100 g

Príprava receptu

(6 - 8 porcií)
Do preosiatej múky zamiešame kypriaci prášok. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a potom ho zmiešame s cukrom a vajcom.
Do vzniknutej zmesi vmiešame zvyšné sypké suroviny. Cesto zabalíme a necháme hodinu odležať v chladničke.
Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme veľkonočné tvary. Polovičke motívov vykrojíme stred malým srdiečkom a pečieme pri teplote 180°C dozlata.
Upečené tvary rozdelíme na spodné časti a vrchné časti s vykrojeným srdiečkom.
Na dolnú časť namažeme jahodovú marmeládu, vrchnú časť pocukrujeme. Následne vrchnú a spodnú časť zlepíme.
Uložiť do pdf Tlačiť