Budete potrebovať

hladká múka 330 g
kryštálový cukor 20 g
studené maslo 250 g
soľ
studená voda 75 ml
jablká 5 ks
Vitana rumový cukor 1 ks
Vitana škorica 1 ČL
kryštálový cukor 4 PL
kukuričný škrob 2 PL
vajíčko 1 ks

Príprava receptu

Zmiešame si hladkú múku, soľ a cukor. Maslo nakrájame na kocky a zapracujeme do cesta jemným rozdrobením. Pridáme studenú vodu a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme cca 2 hodiny odpočívať v chlade.

Jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme obyčajný cukor, rumový cukor, škoricu a škrob. Poriadne premiešame, aby sa jablká obalili.

Cesto rozvaľkáme natenko a vložíme do formy na koláč. Prečnievajúce okraje odrežeme, formu naplníme jablkami a vložíme do chladničky na 30 minút aj s prebytočným cestom.

Potom cesto rozvaľkáme, rozrežeme na pásiky a ukladáme na jablká do tvaru mriežky, prípadne si z neho vykrojíme rôzne tvary na ozdobu. Nakoniec potrieme vajíčkom a posypeme cukrom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 20 minút a potom dopekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút.

Uložiť do pdf Tlačiť