zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Hubová s vínom a tymianom

3,0 Hodnotilo: 94 ľudí
Chod
Polievky
Príležitosť
Rýchle večere
Náročnosť
Ľahké
Čas prípravy
 
Počet osôb
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

hnedé šampiňóny
500 g
cibuľa
1 ks
čerstvý tymian
olivový olej
soľ
voda
500 ml
smotana na šľahanie
250 ml
biele víno
100 ml
soľ
Vitana Vege Natur
1 ČL
hladká múka
2 PL
parmezán
50 g

PRÍPRAVA RECEPTU

Šampiňóny nakrájame na štvrtky, polejeme olivovým olejom a rozmiestnime na plech. Posypeme čerstvým tymianom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

V hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vetvičku tymianu.

Pridáme 2 PL múky a opražíme. Podlejeme vínom. Pridáme vodu a upečené šampiňóny a varíme cca 15 minút.

Vyberieme vetvičky tymianu a vložíme do mixéra. Polievku rozmixujeme dohladka. Premiestnime späť do hrnca. Pridáme Vegetu Natur, smotanu na šľahanie a parmezán a povaríme cca 5 minút.

Ak je polievka príliš hustá, zriedime smotanou alebo mliekom.

Podávame s hruškovým balsamicom.

 

Hubová s vínom a tymianom

Šampiňónová s vínom a tymianom
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ