Budete potrebovať
| hnedé šampiňóny | 500 g |
| cibuľa | 1 ks |
| čerstvý tymian | |
| olivový olej | |
| soľ | |
| voda | 500 ml |
| smotana na šľahanie | 250 ml |
| biele víno | 100 ml |
| soľ | |
| Vitana Vegeta Natur | 1 ČL |
| hladká múka | 2 PL |
| parmezán | 50 g |
Príprava receptu
Šampiňóny nakrájame na štvrtky, polejeme olivovým olejom a rozmiestnime na plech. Posypeme čerstvým tymianom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
V hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vetvičku tymianu.
Pridáme 2 PL múky a opražíme. Podlejeme vínom. Pridáme vodu a upečené šampiňóny a varíme cca 15 minút.
Vyberieme vetvičky tymianu a vložíme do mixéra. Polievku rozmixujeme dohladka. Premiestnime späť do hrnca. Pridáme Vegetu Natur, smotanu na šľahanie a parmezán a povaríme cca 5 minút.
Ak je polievka príliš hustá, zriedime smotanou alebo mliekom.
Podávame s hruškovým balsamicom.
30 min
Recept: Hokkaido polievka
30 min
Rýchla rybacia polievka
30 min
Cviklový krém
0 min
Hríbovica od pani Vlasty
0 min
Vianočná kapustnica
40 min