Budete potrebovať

Príprava receptu

Cesto
•    550 g polohrubej múky
•    1 sušené droždie
•    300 ml mlieka
•    100 g krupicového cukru
•    štipka soli
•    150 g masla
•    vajíčko na potretie

Maková plnka

•    150 g mletého maku
•    100 g krupicového cukru
•    150 ml mlieka
•    1 ČL Vitana mletej škorice

Orechová plnka
•    150 g mletých orechov
•    100 g práškového cukru
•    100 ml mlieka
•    1 vrecko Vitana rumového cukru

Lekvárová plnka
•    150 g slivkového lekváru
•    1 ČL Vitana mletej škorice
•    30 ml rumu

Tvarohová plnka
•    250 g tvarohu
•    1 žĺtok
•    100 g krupicového cukru
•    Korenie Citrónová kôra Vitana podľa chuti
•    1 vrecúško vanilkového pudingového prášku


Najskôr pripravíme kysnuté cesto. Zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Pridáme vlažné mlieko a maslo izbovej teploty nakrájané na kocky. Vymiesime nelepivé cesto. Ak je to potrebné,  pridáme múku. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si pripravíme plnky zmiešaním príslušných surovín pre danú náplň.
Cesto rozdelíme na 5 častí.
Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme tortovú formu bez dna s priemerom 26 cm.
Jednotlivé časti cesta rozvaľkáme na kruh s priemerom 26 cm.
Na spodok formy položíme prvé cesto. Potrieme makovou plnkou. Uložíme ďalšie cesto. Potrieme lekvárovou plnkou. Pokračujeme ďalším cestom a orechovou plnkou. Znova prekryjeme cestom a na záver natrieme tvarohovou plnkou. Prikryjeme posledným cestom, ktoré popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 60 minút.
Necháme vychladnúť, odstránime tortovú formu. Podávame posypané práškovým cukrom.
Uložiť do pdf Tlačiť