Budete potrebovať
Príprava receptu
Cesto• 550 g polohrubej múky
• 1 sušené droždie
• 300 ml mlieka
• 100 g krupicového cukru
• štipka soli
• 150 g masla
• vajíčko na potretie
Maková plnka
• 150 g mletého maku
• 100 g krupicového cukru
• 150 ml mlieka
• 1 ČL Vitana mletej škorice
Orechová plnka
• 150 g mletých orechov
• 100 g práškového cukru
• 100 ml mlieka
• 1 vrecko Vitana rumového cukru
Lekvárová plnka
• 150 g slivkového lekváru
• 1 ČL Vitana mletej škorice
• 30 ml rumu
Tvarohová plnka
• 250 g tvarohu
• 1 žĺtok
• 100 g krupicového cukru
• Korenie Citrónová kôra Vitana podľa chuti
• 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
Najskôr pripravíme kysnuté cesto. Zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Pridáme vlažné mlieko a maslo izbovej teploty nakrájané na kocky. Vymiesime nelepivé cesto. Ak je to potrebné, pridáme múku. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si pripravíme plnky zmiešaním príslušných surovín pre danú náplň.
Cesto rozdelíme na 5 častí.
Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme tortovú formu bez dna s priemerom 26 cm.
Jednotlivé časti cesta rozvaľkáme na kruh s priemerom 26 cm.
Na spodok formy položíme prvé cesto. Potrieme makovou plnkou. Uložíme ďalšie cesto. Potrieme lekvárovou plnkou. Pokračujeme ďalším cestom a orechovou plnkou. Znova prekryjeme cestom a na záver natrieme tvarohovou plnkou. Prikryjeme posledným cestom, ktoré popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 60 minút.
Necháme vychladnúť, odstránime tortovú formu. Podávame posypané práškovým cukrom.