Budete potrebovať

nastrúhaná a vyžmýkaná cuketa 300 g
hladká múka 250 g
prášok do pečiva 1 ks
mletá škorica 2 ČL
perníkové korenie 1 ČL
vajíčka 3 ks
trstinový cukor 200 g
olej 250 ml
horká čokoláda podľa chuti
mascarpone 250 g
smotana na šľahanie 180 ml
cukor 4 PL

Príprava receptu

Ingrediencie na škoricové mlieko:
mlieko
Vitana škorica celá

Postup:
Nastrúhame si cuketu a dobre z nej vyžmýkame prebytočnú vodu.
Zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, mletú škoricu a perníkové korenie.
Do ďalšej misky rozbijeme vajíčka, pridáme trstinový cukor a vymixujeme.
Vmiešame olej, pridáme pripravenú múčnu zmes a dobre premiešame.
Napokon primiešame strúhanú cuketu. Cesto vlejeme do menšieho plechu a posypeme hrsťou nasekanej čokolády.
Pečieme pri teplote 180 °C 35 – 40 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vymixujeme dotuha. Vychladnutý koláč potrieme krémom a posypeme mletou škoricou.
Podávame so škoricovým mliekom, ktoré si pripravíme tak, že zohrejeme mlieko s celou škoricou.


Uložiť do pdf Tlačiť