Budete potrebovať
nastrúhaná a vyžmýkaná cuketa | 300 g |
hladká múka | 250 g |
prášok do pečiva | 1 ks |
mletá škorica | 2 ČL |
perníkové korenie | 1 ČL |
vajíčka | 3 ks |
trstinový cukor | 200 g |
olej | 250 ml |
horká čokoláda | podľa chuti |
mascarpone | 250 g |
smotana na šľahanie | 180 ml |
cukor | 4 PL |
Príprava receptu
Ingrediencie na škoricové mlieko:mlieko
Vitana škorica celá
Postup:
Nastrúhame si cuketu a dobre z nej vyžmýkame prebytočnú vodu.
Zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, mletú škoricu a perníkové korenie.
Do ďalšej misky rozbijeme vajíčka, pridáme trstinový cukor a vymixujeme.
Vmiešame olej, pridáme pripravenú múčnu zmes a dobre premiešame.
Napokon primiešame strúhanú cuketu. Cesto vlejeme do menšieho plechu a posypeme hrsťou nasekanej čokolády.
Pečieme pri teplote 180 °C 35 – 40 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vymixujeme dotuha. Vychladnutý koláč potrieme krémom a posypeme mletou škoricou.
Podávame so škoricovým mliekom, ktoré si pripravíme tak, že zohrejeme mlieko s celou škoricou.