Budete potrebovať

Cibuľa 1 stredná
Mrkva 2 veľké
Zemiaky 2 stredné
Cesnak 2 strúčiky
Petržlen 1
Zeler koreň 1/3 koreňa
Olivový olej 3 PL
Koriander sušený 2 ČL
Syr halloumi 1 balenie
čili sušené, mleté alebo chipotle kúsky podľa chuti
Slnečnicové semienka hrsť

Príprava receptu

Rúru rozohrejte na 200°C. Zeleninu očistite, nakrájajte na väčšie kúsky a dajte na plech s papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom (2 PL), osoľte, okoreňte a posypte koriandrom (1 ČL). Pečte približne 45 minút do zmäknutia. 

 Medzitým pripravíte syrové krutóny a semienka. Slnečnicové semienka opečte na suchej panvici, asi 2 minúty. Halloumi nakrájajte na plátky, a potom na kocky, zo všetkých strán opečte na panvici s lyžicou olivového oleja.

 Zeleninu vyberte z rúry a rozmixujte tyčovým mixérom. Ozdobte syrom, koriandrom (1 ČL), semienkami a podľa chuti pridajte čili alebo chipotle.

Podávajte s chlebom.


TIP: Môžete pridať aj hokaido tekvicu alebo sladký zemiak – batát, potom ale použite menej mrkvy.

Uložiť do pdf Tlačiť