Budete potrebovať
Cibuľa | 1 stredná |
Mrkva | 2 veľké |
Zemiaky | 2 stredné |
Cesnak | 2 strúčiky |
Petržlen | 1 |
Zeler koreň | 1/3 koreňa |
Olivový olej | 3 PL |
Koriander sušený | 2 ČL |
Syr halloumi | 1 balenie |
čili sušené, mleté alebo chipotle kúsky | podľa chuti |
Slnečnicové semienka | hrsť |
Príprava receptu
Rúru rozohrejte na 200°C. Zeleninu očistite, nakrájajte na väčšie kúsky a dajte na plech s papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom (2 PL), osoľte, okoreňte a posypte koriandrom (1 ČL). Pečte približne 45 minút do zmäknutia.
Medzitým pripravíte syrové krutóny a semienka. Slnečnicové semienka opečte na suchej panvici, asi 2 minúty. Halloumi nakrájajte na plátky, a potom na kocky, zo všetkých strán opečte na panvici s lyžicou olivového oleja.
Zeleninu vyberte z rúry a rozmixujte tyčovým mixérom. Ozdobte syrom, koriandrom (1 ČL), semienkami a podľa chuti pridajte čili alebo chipotle.
Podávajte s chlebom.
TIP: Môžete pridať aj hokaido tekvicu alebo sladký zemiak – batát, potom ale použite menej mrkvy.