Budete potrebovať

Rajčiny 6
Žltá paprika 1
Červená paprika 1
Cesnak 3 strúčiky
Cuketa 1
Cibuľa 1 menšia

Príprava receptu

Strúčiky cesnaku necháme neošúpané, napichneme ich na špajdľu. Paradajku, papriku, cuketu a cibuľu rozkrojíme na polovicu. Všetku zeleninu potrieme olivovým olejom a posypeme korením na grilovanú zeleninu. Grilujeme na rozpálenom grile. Po dokončení zeleninu dáme do misky, prikryjeme a necháme cca 5 minút stáť.

Nejedlé časti odstránime, cesnak ošúpeme a všetko pridáme do mixéra. Vlejeme šťavu z pomaranča a rozmixujeme do hladka. Dosolíme podľa potreby.

Gaspacho vložíme do chladničky a necháme úplne vychladiť. Podávame studené, dozdobené bazalkou a parmezánom.

Uložiť do pdf Tlačiť