Budete potrebovať
Rajčiny | 6 |
Žltá paprika | 1 |
Červená paprika | 1 |
Cesnak | 3 strúčiky |
Cuketa | 1 |
Cibuľa | 1 menšia |
Príprava receptu
Strúčiky cesnaku necháme neošúpané, napichneme ich na špajdľu. Paradajku, papriku, cuketu a cibuľu rozkrojíme na polovicu. Všetku zeleninu potrieme olivovým olejom a posypeme korením na grilovanú zeleninu. Grilujeme na rozpálenom grile. Po dokončení zeleninu dáme do misky, prikryjeme a necháme cca 5 minút stáť.
Nejedlé časti odstránime, cesnak ošúpeme a všetko pridáme do mixéra. Vlejeme šťavu z pomaranča a rozmixujeme do hladka. Dosolíme podľa potreby.
Gaspacho vložíme do chladničky a necháme úplne vychladiť. Podávame studené, dozdobené bazalkou a parmezánom.