Budete potrebovať
Voda | 120 ml |
Maslo | 60 g |
Hladká múka | 65 g |
Vanilínový cukor Vitana | 1 ks |
Vajíčka stredne veľké | 2 ks |
Zlatý klas puding | 1 ks |
Mlieko | 500 ml |
Cukor s rumovou príchuťou | 3 ks |
Mascarpone | 250 g |
Maslo | 70 g |
Vanilínový cukor Vitana | 1 ks |
Príprava receptu
Postup: Do hrnca pridáme vodu, maslo, štipku soli a cukor. Necháme rozpustiť. Keď je zmes rozpustená, necháme ešte pár sekúnd prebublať.Následne pridáme múku a miešame. Vytvorí sa nám guľka cesta, ktorú ešte cca 3 minúty na miernom plameni prevaľujeme v hrnci.
Cesto necháme vychladnúť. Keď je vlažné, premiestnime ho do mixéra a po jednom vmixujeme vajíčka.
Pripravené cesto premiestnime do cukrárskeho vrecka so špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame malé venčeky s priemerom cca 4-5 cm.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 10 minút a následne znížime teplotu na 180 stupňov a 20 minút dopekáme. Rúru počas pečenia neotvárame.
Po dopečení pootvoríme dvierka a necháme ešte vo vypnutej rúre cca 15 minút.
Krém: Zmiešame Zlatý klas, Vitana cukor s rumovou príchuťou a pridáme trochu mlieka. Rozmiešame a pridáme zvyšok mlieka. Uvaríme hustý puding.
Na povrch uvareného pudingu pritlačíme potravinovú fóliu, aby sa nevytvorila koža a necháme úplne vychladnúť.
Vymixujeme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme mascarpone a premixujeme.
Na záver vmixujeme po častiach krém.
Venčeky rozkrojíme, naplníme krémom, jahodami a posypeme práškovým cukrom.