Budete potrebovať
Maslové keksíky | 200 g |
Perníkové korenie Vitana | 2 PL a 1 ČL |
Maslo | 100 g |
Biela čokoláda | 100 g |
Smotana na šľahanie | 80 ml |
Mascarpone | 250 g |
Práškový cukor | 2 PL |
Rumový cukor Vitana | 1 balenie |
Grécky jogurt | 100 g |
Vlašské orechy mleté | 180 g |
Mliečna čokoláda | 140 g |
Smotana na šľahanie | 70 ml |
Príprava receptu
Keksíky rozomelieme na jemno. Pridáme perníkové korenie, roztopené maslo a poriadne premiešame.
Následne zmes natlačíme na spodok a po okrajoch tortovej formy s priemerom 20 cm. Odložíme do chladu.
Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Rozmiešame do hladka. Ak je potrebné, zmes ešte jemne zahrejeme a premiešame. Necháme vychladnúť.
Mascarpone, práškový cukor a rumový cukor premixujeme.
Vlejeme čokoládovú zmes a opäť premixujeme do tuha.
Primiešame biely jogurt. Na záver vmiešame namleté orechy a perníkové korenie.
Krém navrstvíme na korpus.
Z mliečnej čokolády a horúcej smotany vymiešame čokoládový krém, zalejeme vrch koláča a dozdobíme orechmi.
Necháme zachladiť najlepšie cez noc.