Budete potrebovať
Gaštanové pyré | 200 g |
Piškóty | 70 g |
Vlašské orechy | 70 g |
Maslo | 60 g |
Brandy alebo rum | 30 ml |
Vanilínový cukor Vitana | 2 ks |
Horká čokoláda | 150 g |
Maslo | 70 g |
Príprava receptu
Orechy aj piškóty namelieme na jemno.V miske zmiešame gaštanové pyré, piškóty, orechy, mäkké maslo, brandy a cukor.
Vymiesime hmotu, ktorá drží pokope. Necháme cca 30 minút zachladiť.
Z hmoty následne formujeme ovál, ktorý opäť necháme poriadne zachladiť.
Rozpustíme spolu čokoládu a maslo.
Zachladené gaštanové jazýčky potom zo všetkých strán obalíme v čokoláde a uložíme na mriežku.
Čokoládu necháme zatuhnúť.
Podáme s vyšľahanou šľahačkou ozdobené čokoládovými hoblinami.