Gaštanové jazýčky

  • Dezerty
  • Vianoce
  • 20 min
  • 9
Gaštanové jazýčky od Vitany
2.8
228

Budete potrebovať

Gaštanové pyré 200 g
Piškóty 70 g
Vlašské orechy 70 g
Maslo 60 g
Brandy alebo rum 30 ml
Vanilínový cukor Vitana 2 ks
Horká čokoláda 150 g
Maslo 70 g

Príprava receptu

Orechy aj piškóty namelieme na jemno.
V miske zmiešame gaštanové pyré, piškóty, orechy, mäkké maslo, brandy a cukor.
Vymiesime hmotu, ktorá drží pokope. Necháme cca 30 minút zachladiť.
Z hmoty následne formujeme ovál, ktorý opäť necháme poriadne zachladiť.
Rozpustíme spolu čokoládu a maslo.
Zachladené gaštanové jazýčky potom zo všetkých strán obalíme v čokoláde a uložíme na mriežku.
Čokoládu necháme zatuhnúť.
Podáme s vyšľahanou šľahačkou ozdobené čokoládovými hoblinami.

Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Vanilínový cukor Vitana na pečenie a do krémov Vanilínový cukor

Kam pokračovať

Stromčeky s hviezdičkou