Budete potrebovať
Hladká múka | 200 g |
Práškový cukor | 70 g |
Instantná káva | 2 PL (cesto) |
Mletá škorica Vitana | 1 PL (cesto) |
Žĺtok | 1 |
Maslo | 160 g (cesto) |
Biela čokoláda | 100 g |
Smotana na šľahanie | 80 ml |
Maslo | 50 g (plnka) |
Instantná káva | 1 a 1/2 ČL (plnka) |
Mletá škorica Vitana | 1/2 ČL (plnka) |
Príprava receptu
Ako prvú pripravíme plnku na keksíky. Smotanu, kávu, škoricu a maslo necháme zahrievať tak, aby sa maslo rozpustilo a zmes bola horúca.
Zalejeme nasekanú bielu čokoládu a rozmiešame dohladka. Necháme zachladiť, najlepšie cez noc.
Na keksíky v miske zmiešame múku, cukor, kávu a škoricu. Pridáme žĺtok a zmäknuté maslo. Vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 45 minút zachladiť.
Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme pod fóliou a vykrajujeme obľúbené tvary. Vykrojené tvary podoberieme nožom a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
Krém premixujeme a plníme keksíky.
Vrchnú časť keksíkov môžeme pofŕkať bielou čokoládou, namočiť do čokolády alebo posypať práškovým cukrom.
Skladujeme v uzavretej nádobe v chlade.