Nepečený perníkový tart s makom a čokoládou

  • Dezerty
  • Vianoce
  • 30 min
  • 20
Nepečený perníkový tart s makom a čokoládou od Vitany
3.1
192

Budete potrebovať

Keksíky 300 g
Maslo 120 g
Mletý mak 150 g
Mlieko 50 ml
Hustý slivkový lekvár (napr. Hamé) 2 PL
Perníkové korenie Vitana 1 ČL
Čokoláda 220 g
Smotana na šľahanie 230 ml
Perníkové korenie Vitana 3 ČL

Príprava receptu

Keksíky pomelieme na jemno, pridáme maslo, premiešame a natlačíme do formy.
Premiestnime do chladničky.
Mlieko zahrejeme. V miske zmiešame mak, perníkové korenie, cukor, pridáme mlieko, lekvár a vymiešame na hustú hmotu.
Ak je potrebné, makovú náplň dosladíme podľa potreby. Zmes rozotrieme na dno korpusu a opäť zachladíme.
Smotanu na šľahanie zahrejeme pod bod varu a prejeleme cez nasekanú čokoládu. Miešame pokiaľ sa celá čokoláda nerozpustí.
Do čokoládovej omáčky vmiešame perníkové korenie a zmes vylejeme na korpus.
Vložíme do chladničky a chladíme cez noc. Ozdobíme medovníkmi, krémom alebo obľúbeným ovocím.
Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Perníkové korenie Vitana na medovníky, koláče Perníkové korenie

Kam pokračovať

Gaštanové jazýčky