Budete potrebovať
Keksíky | 300 g |
Maslo | 120 g |
Mletý mak | 150 g |
Mlieko | 50 ml |
Hustý slivkový lekvár (napr. Hamé) | 2 PL |
Perníkové korenie Vitana | 1 ČL |
Čokoláda | 220 g |
Smotana na šľahanie | 230 ml |
Perníkové korenie Vitana | 3 ČL |
Príprava receptu
Keksíky pomelieme na jemno, pridáme maslo, premiešame a natlačíme do formy.Premiestnime do chladničky.
Mlieko zahrejeme. V miske zmiešame mak, perníkové korenie, cukor, pridáme mlieko, lekvár a vymiešame na hustú hmotu.
Ak je potrebné, makovú náplň dosladíme podľa potreby. Zmes rozotrieme na dno korpusu a opäť zachladíme.
Smotanu na šľahanie zahrejeme pod bod varu a prejeleme cez nasekanú čokoládu. Miešame pokiaľ sa celá čokoláda nerozpustí.
Do čokoládovej omáčky vmiešame perníkové korenie a zmes vylejeme na korpus.
Vložíme do chladničky a chladíme cez noc. Ozdobíme medovníkmi, krémom alebo obľúbeným ovocím.