Budete potrebovať

Smotana na šľahanie 250 ml
Mlieko 100 ml
Vanilínový cukor Vitana 2 balenia
Pomarančová kôra Vitana 2 ČL
Želatína 2 plátky
Jahody za hrsť
Marhule 3
Citrónový cukor Vitana 1/2 balenia
Rozmarín Vitana 1/2 ČL
Maslo 1 PL

Príprava receptu

Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody a necháme napučať. Do hrnca pridáme smotanu, mlieko, cukor, pomarančovú kôru a zahrievame do bodu varu. Smotanu odstavíme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do pohárikov a necháme zachladiť.

Ovocie nakrájame, zasypeme cukrom, rozmarínom a premiešame. Na liatinovej panvici na grile roztopíme maslo, pridáme ovocie a grilujeme.

Stuhnutú pannacottu podávame s grilovaným ovocím.


TIP: Smotanu môžete pred nalievaním do pohárikov prepasírovať cez kovové sitko, ak vám prekážajú kúsky pomarančovej kôry.

Uložiť do pdf Tlačiť