Budete potrebovať
Smotana na šľahanie | 250 ml |
Mlieko | 100 ml |
Vanilínový cukor Vitana | 2 balenia |
Pomarančová kôra Vitana | 2 ČL |
Želatína | 2 plátky |
Jahody | za hrsť |
Marhule | 3 |
Citrónový cukor Vitana | 1/2 balenia |
Rozmarín Vitana | 1/2 ČL |
Maslo | 1 PL |
Príprava receptu
Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody a necháme napučať. Do hrnca pridáme smotanu, mlieko, cukor, pomarančovú kôru a zahrievame do bodu varu. Smotanu odstavíme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do pohárikov a necháme zachladiť.
Ovocie nakrájame, zasypeme cukrom, rozmarínom a premiešame. Na liatinovej panvici na grile roztopíme maslo, pridáme ovocie a grilujeme.
Stuhnutú pannacottu podávame s grilovaným ovocím.
TIP: Smotanu môžete pred nalievaním do pohárikov prepasírovať cez kovové sitko, ak vám prekážajú kúsky pomarančovej kôry.