Budete potrebovať
Maslové keksíky | 210 g |
Maslo | 100 g |
Citrónový cukor Vitana | 4 ks |
Jemný tvaroh | 250 g |
Mascarpone | 200 g |
Citrónová šťava | 50 ml |
Smotana na šľahanie | 180 g |
Biela čokoláda | 200 g |
Citrón a mäta | na ozdobenie |
Príprava receptu
Na základ rozmixujeme na jemno keksíky. Pridáme Citrónový cukor Vitana a premiešame.Maslo rozpustíme a vmiešame do keksíkov.
Zmes povtláčame na spodok a po okrajoch tortovej formy a necháme počas prípravy krému zachladiť.
Rozpustíme bielu čokoládu ponorenú v smotane na šľahanie. Rozmiešame a krém necháme vychladnúť.
Do misky dáme tvaroh, mascarpone, citrónový cukor a premixujeme.
Pridáme krém z bielej čokolády a poriadne vymixujeme, pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
Krém vylejeme do korpusu (priemer 20 cm), zahladíme a necháme zachladiť najlepšie cez noc.
Dozdobíme plátkami citrónu, mätou a citrónovým cukrom.