Budete potrebovať
Mrkva | 2 ks |
Veľké batáty | 2 ks |
Cibuľa | 1 ks |
Strúčiky cesnaku | 2 ks |
Šošovica | 3 hrste |
Mladý špenát | 3 hrste |
Voda | 1 liter |
Zeleninový bujón natur Vitana | 1 ks |
Paradajkový pretlak | 200 gr |
Červená paprika Vitana | 1/4 ČL |
Príprava receptu
Postup:V hrnci si opražíme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a batát a cca 5 minút opražíme.
Potom vložíme nakrájaný cesnak, rascu, papriku a pražíme minútu. Pridáme pretlak, vodu, bujón a opláchnutú šošovicu a prikryté varíme na vyššej teplote cca 30 minút, alebo pokiaľ šošovica nie je mäkká.
Na záver pridáme špenát a cca 2 minúty povaríme. Dosolíme podľa chuti.
Dobrú chuť!