Budete potrebovať

Mrkva 2 ks
Veľké batáty 2 ks
Cibuľa 1 ks
Strúčiky cesnaku 2 ks
Šošovica 3 hrste
Mladý špenát 3 hrste
Voda 1 liter
Zeleninový bujón natur Vitana 1 ks
Paradajkový pretlak 200 gr
Červená paprika Vitana 1/4 ČL

Príprava receptu

Postup:
V hrnci si opražíme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a batát a cca 5 minút opražíme.
Potom vložíme nakrájaný cesnak, rascu, papriku a pražíme minútu. Pridáme pretlak, vodu, bujón a opláchnutú šošovicu a prikryté varíme na vyššej teplote cca 30 minút, alebo pokiaľ šošovica nie je mäkká.
Na záver pridáme špenát a cca 2 minúty povaríme. Dosolíme podľa chuti.
Dobrú chuť!
Uložiť do pdf Tlačiť