Budete potrebovať

Mascarpone 250 g
Kryštáľový cukor 100 g
Žĺtka 2 ks
Citrónová kôra Vitana 1 ČL
Dlhé piškóty balenie 1 ks
Jahody 250 g
Citrónový cukor Vitana 2 ČL

Príprava receptu

Do misky pridáme 2 žĺtka, kryštálový cukor a vymixujeme do peny. Pridáme Vitana citrónovú kôru a premiešame. Po častiach vymixujeme mascarpone a hotový krém odložíme bokom.
Pár jahôd nakrájame na plátky. K zvyšným jahodám prisypeme Vitana citrónový cukor a zmixujeme na pyré.
Do pohárikov po okrajoch vložíme jahody. Na spodok uložíme piškótu, zalejeme troškou jahodového pyré a pridáme krém. Pokračujeme s vrstvením piškót, pyré a krému, až kým nenaplníme pohárik.
Na záver ozdobíme jahodami a necháme zachladiť aspoň 2 hodiny.

TIP:
Žĺtka s cukrom je možné šľahať aj nad parou.
Uložiť do pdf Tlačiť