Budete potrebovať
maslová fazuľa | 1 konzerva |
pór | 1/2 |
maslo | 1 PL |
oravská slanina | 50 g |
červená paprika sladká Vitana | 1 ČL |
rasca mletá Vitana | 1/2 ČL |
hladká múka | 1 a 1/2 PL |
voda | 200 ml |
tekutý bujón kurací Vitana | 1 lyžička alebo podľa potreby |
krémová smotana na omáčky | 100 g |
Príprava receptu
Na masle opečieme nakrájaný pór.
Pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a restujeme.
Vsypeme prepláchnutú maslovú fazuľu. Pridáme červenú papriku,rascu,nasekaný alebo pretlačený cesnak a minútu opekáme.
Zmes v panvici poprášime hladkou múkou a premiešame.
Vlejeme vodu, pridáme 1 lyžičku tekutého kuracieho bujónu a varíme cca 5 minút do zhustnutia.
Na záver vlejeme krémovú smotanu do omáčok a chvíľku povaríme. Dosolíme podľa potreby.
Fazuľky posypeme parmezánom a vňatkou a ako prílohu podávame opečený chlieb.