Budete potrebovať

maslová fazuľa 1 konzerva
pór 1/2
maslo 1 PL
oravská slanina 50 g
červená paprika sladká Vitana 1 ČL
rasca mletá Vitana 1/2 ČL
hladká múka 1 a 1/2 PL
voda 200 ml
tekutý bujón kurací Vitana 1 lyžička alebo podľa potreby
krémová smotana na omáčky 100 g

Príprava receptu

Na masle opečieme nakrájaný pór.

Pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a restujeme.

Vsypeme prepláchnutú maslovú fazuľu. Pridáme červenú papriku,rascu,nasekaný alebo pretlačený cesnak a minútu opekáme.

Zmes v panvici poprášime hladkou múkou a premiešame.

Vlejeme vodu, pridáme 1 lyžičku tekutého kuracieho bujónu a varíme cca 5 minút do zhustnutia.

Na záver vlejeme krémovú smotanu do omáčok a chvíľku povaríme. Dosolíme podľa potreby.

Fazuľky posypeme parmezánom a vňatkou a ako prílohu podávame opečený chlieb.

Uložiť do pdf Tlačiť