Návod na prípravu: 1. Do hrnca vlejte 0,5 litra studenej vody a 0,25
litra studeného mlieka. Pridajte obsah balenia a dobre rozmiešajte.
2. Za stáleho
miešania priveďte do varu a pozvoľna varte 10 minút.
Náš tip: Na oleji opečte zeler nakrájaný na rezančeky a zamiešajte do vriacej polievky. Môžete pridať aj kúsky opečenej slaniny.
Zloženie suchej zmesi: predvarená šošovica (celá, mletá) 56 %, jedlá soľ, škvarená bravčová slanina 8,4 %, zápražka (pšeničná múka, bravčový tuk), škrob, škrob maltodextrín, arómy (obsahujú sóju), cesnak mletý 2 %, zahusťovadlo xantánová guma, cukor, bobkový list 0,5 %, zmes korenín, farbivo amoniakový karamel, petržlenová vňať.
Môže obsahovať vajcia, mlieko, zeler, horčicu.
Nutričné hodnoty
Energia | 219/52 kJ/kcal |
Bielkoviny | 2,6 g |
Sacharidy | 6,6 g |
- z toho cukry | 1,7 g |
Tuky | 1,5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Soľ | 0,9 g |