Návod na prípravu: 1. Do hrnca vlejte 0,5 litra studenej vody a 0,25 litra studeného mlieka. Pridajte obsah balenia a dobre rozmiešajte. 
2. Za stáleho miešania priveďte do varu a pozvoľna varte 10 minút.

Náš tip: Na oleji opečte zeler nakrájaný na rezančeky a zamiešajte do vriacej polievky. Môžete pridať aj kúsky opečenej slaniny.

Zloženie suchej zmesi: predvarená šošovica (celá, mletá) 56 %, jedlá soľ, škvarená bravčová slanina 8,4 %, zápražka (pšeničná múka, bravčový tuk), škrob, škrob maltodextrín, arómy (obsahujú sóju), cesnak mletý 2 %, zahusťovadlo xantánová guma, cukor, bobkový list 0,5 %, zmes korenín, farbivo amoniakový karamel, petržlenová vňať.

Môže obsahovať vajcia, mlieko, zeler, horčicu.

Nutričné hodnoty

Energia 219/52 kJ/kcal
Bielkoviny 2,6 g
Sacharidy 6,6 g
- z toho cukry 1,7 g
Tuky 1,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Soľ 0,9 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Tradičná šošovicová polievka Vitana