Budete potrebovať
Karfiol | 1 |
olivový olej | 3 PL |
Korenie Steak Vitana | 3 PL |
strúhaný syr | 100 g |
Príprava receptu
Marinádu pripravíme zmiešaním olivového oleja a korenia Vitana Steak. Karfiol očistíme od listov, spodný hlúbik necháme a opatrne nakrájame na cca 2 cm plátky. Karfiolové steaky potrieme marinádou a opekáme na grile z oboch strán. Počas grilovania karfiolové steaky potierame marinádou. Pred dopečením karfiol posypeme syrom, necháme ho roztopiť. Podávame s jogurtovým dipom, posypané nakrájanou pažítkou. Ako prílohu podávame šalát alebo zemiakovú kašu.
TIP: Karfiolové kúsky, ktoré odpadnú a nedržia v steaku nakrájame nadrobno, polejeme zvyšnou marinádou a grilujeme na liatinovej doske alebo opečieme na panvici. Pred dokončením posypeme syrom. Môžeme podávať samostatne alebo pridať do šalátu.