Budete potrebovať

hnedé šampiňóny 500 g
cibuľa 1 ks
čerstvý tymian
olivový olej
soľ
voda 500 ml
smotana na šľahanie 250 ml
biele víno 100 ml
soľ
Vitana Vegeta Natur 1 ČL
hladká múka 2 PL
parmezán 50 g

Príprava receptu

Šampiňóny nakrájame na štvrtky, polejeme olivovým olejom a rozmiestnime na plech. Posypeme čerstvým tymianom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

V hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vetvičku tymianu.

Pridáme 2 PL múky a opražíme. Podlejeme vínom. Pridáme vodu a upečené šampiňóny a varíme cca 15 minút.

Vyberieme vetvičky tymianu a vložíme do mixéra. Polievku rozmixujeme dohladka. Premiestnime späť do hrnca. Pridáme Vegetu Natur, smotanu na šľahanie a parmezán a povaríme cca 5 minút.

Ak je polievka príliš hustá, zriedime smotanou alebo mliekom.

Podávame s hruškovým balsamicom.