Budete potrebovať

cibuľa
Čierne korenie mleté Vitana
zemiaky nakrájané na kocky
mlieko
Slepačí bujón Vitana
soľ
mascarpone
slanina
syr

Príprava receptu

Na masle opražíme cibuľku dozlatista, pridáme čierne korenie a zemiaky nakrájané na malé kocky.
Chvíľu restujeme a následne zalejeme horúcou vodou.
Pridáme bujón, mlieko a varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú. Ochutnáme a prípadne osolíme.
Odoberieme časť zemiakov a zvyšok polievky rozmixujeme dohladka.
Do samostatnej misky dáme mascarpone, pridáme trochu teplej polievky a miešame, pokým sa zmes nespojí.
Zriedené mascarpone zamiešame do polievky spolu s nerozmixovanými zemiakmi a podávame s opraženou slaninkou a nastrúhaným syrom.
Uložiť do pdf Tlačiť