Budete potrebovať

Hnedé šampiňóny 500 g
Marináda cesnak a bylinky 1 ks
Tymian vetvička
Biely chlieb 1 ks
Rukola 2 hrste
Bryndza 125 g
Philadelphia alebo iný smotanový syr 125 g
Sušený cesnak Vitana 1/2 ČL
Sladká červená paprika Vitana 1 ČL
Olivový olej 2 PL
Soľ podľa potreby
Krémová omáčka s cibuľkou 1 ks

Príprava receptu

Šampiňóny zbavíme končekov stopiek, a ak je potrebné, očistíme ich.

Nakrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou cesnak a bylinky. Poriadne premiešame tak, aby sa celé šampiňóny obalili a necháme v chlade 30 minút marinovať.

Chlieb nakrájame na hrubšie plátky, polejeme olivovým olejom a ogrilujeme z oboch strán.

Do misky pridáme bryndzu, smotanový syr, cesnak, papriku a vymiešame dohladka. Dosolíme podľa potreby.

Do liatinovej panvice vložíme šampiňóny, pridáme vetvičku tymianu a ogrilujeme.

Hrianky natrieme nátierkou, pridáme rukolu a šampiňóny.

Podávame s Vitana krémovou omáčkou s cibuľkou ako predjedlo pred grilovaním.


Uložiť do pdf Tlačiť