Budete potrebovať
Hnedé šampiňóny | 500 g |
Marináda cesnak a bylinky | 1 ks |
Tymian | vetvička |
Biely chlieb | 1 ks |
Rukola | 2 hrste |
Bryndza | 125 g |
Philadelphia alebo iný smotanový syr | 125 g |
Sušený cesnak Vitana | 1/2 ČL |
Sladká červená paprika Vitana | 1 ČL |
Olivový olej | 2 PL |
Soľ | podľa potreby |
Krémová omáčka s cibuľkou | 1 ks |
Príprava receptu
Šampiňóny zbavíme končekov stopiek, a ak je potrebné, očistíme ich.
Nakrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou cesnak a bylinky. Poriadne premiešame tak, aby sa celé šampiňóny obalili a necháme v chlade 30 minút marinovať.
Chlieb nakrájame na hrubšie plátky, polejeme olivovým olejom a ogrilujeme z oboch strán.
Do misky pridáme bryndzu, smotanový syr, cesnak, papriku a vymiešame dohladka. Dosolíme podľa potreby.
Do liatinovej panvice vložíme šampiňóny, pridáme vetvičku tymianu a ogrilujeme.
Hrianky natrieme nátierkou, pridáme rukolu a šampiňóny.
Podávame s Vitana krémovou omáčkou s cibuľkou ako predjedlo pred grilovaním.