Budete potrebovať
Maslo | 125 g |
Vajíčko | 1 ks |
Parmezán | 100 g |
Biely jogurt | 120 g |
Soľ | 1 ČL |
Drvená rasca Vitana | 1 ČL |
Prášok do pečiva | 1 ks |
Polohrubá múka | 250 g |
Klobása | 1 ks |
Vajíčko na potretie | 1 ks |
Príprava receptu
V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, rascu a syr.Pridáme jogurt, mäkké maslo nakrájané na malé kocky a vajíčko. Vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme krúžky trošku väčšie ako klobása.
Koláčiky premiestnime na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Klobásu nakrájame na kolieska a na každý pagáčik vtlačíme zvrchu koliesko klobásy.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút do zlata.