Budete potrebovať
| Bravčové mäso mleté | 500 g |
| Syr strúhaný | 100 g |
| Cibuľky mladé | 3 |
| Vajce | 1 |
| Soľ | 1 ČL |
| Sušený cesnak Vitana | 1 ČL |
| Mletá rasca Vitana | 1 ČL |
| Oregano sušené Vitana | 2 ČL |
| Strúhanka | 2 PL |
| Uhorka | 1 |
| Cherry paradajky | 2 strapce |
| Brokolica mladá | 200 g |
| Maslo | 1 ČL |
| Jazmínová ryža | 150 g |
| Biely jogurt | 150 g |
| Feta syr | hrsť |
| Polníček | 3 hrste |
Príprava receptu
V miske zmiešame mäso, syr, nadrobno nakrájanú cibuľku, vajce, soľ, sušený cesnak, rascu a oregano.
Zmes poriadne premiešame a pridáme strúhanku podľa potreby – cca 2 PL. Zmes by mala držať pokope, aby bolo možné vyformovať guľôčku.
Zo zmesi vytvoríme mäsové guľôčky a ukladáme ich do vyolejovanej zapekacej misky. Pokvapkáme olejom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
Medzičasom si uvaríme ryžu, nakrájame uhorku a paradajky. Brokolicu narýchlo opečieme na troške masla a osolíme.
Do misky potom uložíme polníček, pridáme ryžu, zeleninu a guľôčky. Na vrch rozdrobíme fetu, pridáme trošku nasekanej mäty a podávame s osoleným jogurtom.
TIP: Do jogurtu môžete pridať Vitana tzatziki korenie pre zaujímavejšiu chuť.