Budete potrebovať
Jablká | 4 ks |
Maslo | 4 PL |
Rumový cukor Vitana | 2 ks |
Ricotta | 250 g |
Práškový cukor | 1 PL |
Granola | 1 hrsť |
Ovsené vločky | 250 g |
Pekanové orechy | 100 g |
Med | 120 ml |
Kokosový olej | 30 ml |
Bielko | 1 ks |
Príprava receptu
Jablká narežeme na centimetrové plátky a vyrežeme stred s jadierkami.Maslo necháme zmäknúť a potrieme jablkové plátky.
Každý plátok jablka posypeme rumovým cukrom.
Na grilovaciu platňu poukladáme jabĺčka a grilujeme z oboch strán.
Ricottu zmiešame s práškovým cukrom, prípadne môžeme dochutiť mletou škoricou.
Jablká poukladáme na taniere, dozdobíme ricottou a posypeme granolou.
Ricottu môžete vymeniť za vanilkovú zmrzlinu.
Granola (môžeme pripraviť aj dopredu, alebo použiť hotovú granolu):
Do misky vložíme vločky a nasekané pekanové orechy.
Necháme rozpustiť kokosový olej, pridáme med, premiešame a vylejeme na zmes vločiek. Poriadne premiešame.
Bielko jemne vyšľaháme, prilejeme k zmesi vločiek a premiešame.
Všetko vysypeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 40 minút. Počas pečenia môžete zmes premiešať.