Budete potrebovať

Jablká 4 ks
Maslo 4 PL
Rumový cukor Vitana 2 ks
Ricotta 250 g
Práškový cukor 1 PL
Granola 1 hrsť
Ovsené vločky 250 g
Pekanové orechy 100 g
Med 120 ml
Kokosový olej 30 ml
Bielko 1 ks

Príprava receptu

Jablká narežeme na centimetrové plátky a vyrežeme stred s jadierkami.
Maslo necháme zmäknúť a potrieme jablkové plátky.
Každý plátok jablka posypeme rumovým cukrom.
Na grilovaciu platňu poukladáme jabĺčka a grilujeme z oboch strán.
Ricottu zmiešame s práškovým cukrom, prípadne môžeme dochutiť mletou škoricou.
Jablká poukladáme na taniere, dozdobíme ricottou a posypeme granolou.
Ricottu môžete vymeniť za vanilkovú zmrzlinu.


Granola (môžeme pripraviť aj dopredu, alebo použiť hotovú granolu):
Do misky vložíme vločky a nasekané pekanové orechy.
Necháme rozpustiť kokosový olej, pridáme med, premiešame a vylejeme na zmes vločiek. Poriadne premiešame.
Bielko jemne vyšľaháme, prilejeme k zmesi vločiek a premiešame.
Všetko vysypeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 40 minút. Počas pečenia môžete zmes premiešať. 

Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Rumový cukor Vitana Rumový cukor