Budete potrebovať
Baklažán väčší | 1 ks |
Soľ | |
Olivový olej | 100 ml (50+50) |
Korenie Grilovaná zelenina Vitana | 2 PL |
Bazalka | |
Mozzarella | |
Cherry paradajky | 2 strapce |
Bylinková zálievka Vitana suchá | 1 PL |
Príprava receptu
Baklažán nakrájame na tenké kolieska. Kolieska rozložíme na podložku a jemne posolíme, aby pustili vodu.Po cca piatich minútach papierovou utierkou baklažán utrieme.
V miske zmiešame 50 ml olivového oleja a Vitana korenie grilovaná zelenina. V zmesi obalíme baklažán aj cherry paradajky.
Zeleninu ogrilujeme na rozpálenom grile.
Grilovaný baklažán premiestnime na tanier aj s paradajkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme natrhanú mozarellu a bazalkové lístky.
Ďalších 50 ml olivového oleja zmiešame s Vitana bylinkovou zálievkou a prelejeme zeleninu s mozarellou.
Podávame ako prílohu alebo ako zeleninové hlavné jedlo.