Budete potrebovať
| tekvica Hokkaido | polovica menšej |
| červená cibuľa | 1 |
| cesnak | 1 |
| tymian | 2 vetvičky |
| mletá rasca Vitana | 1/2 ČL |
| muškátový orech | štipka |
| smotana na šľahanie | 100 ml |
| parmezán | 50 g |
| obľúbené cestoviny | cca 300 g |
| voda z cestovín | 100 ml |
Príprava receptu
Z tekvice vyberieme jadierka a nakrájame ju na mesiačiky.
Cibuľu nakrájame na štvrťky a cesnak prekrojíme na polovicu.
Všetku zeleninu uložíme na plech, prelejeme olivovým olejom, osolíme a vložíme tymian.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.
Cestovinu medzitým uvaríme v osolenej vode a odložíme si 100 ml vody z cestovín bokom.
Zeleninu premiestnime do mixéra, cesnak vytlačíme, pridáme rascu, muškátový oriešok, vodu z cestovín a vymixujeme dohladka.
Omáčku vmiešame do cestovín. Vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme parmezán a chvíľu povaríme.
Dosolíme podľa potreby.