Budete potrebovať
tekvica Hokkaido | polovica menšej |
červená cibuľa | 1 |
cesnak | 1 |
tymian | 2 vetvičky |
mletá rasca Vitana | 1/2 ČL |
muškátový orech | štipka |
smotana na šľahanie | 100 ml |
parmezán | 50 g |
obľúbené cestoviny | cca 300 g |
voda z cestovín | 100 ml |
Príprava receptu
Z tekvice vyberieme jadierka a nakrájame ju na mesiačiky.
Cibuľu nakrájame na štvrťky a cesnak prekrojíme na polovicu.
Všetku zeleninu uložíme na plech, prelejeme olivovým olejom, osolíme a vložíme tymian.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.
Cestovinu medzitým uvaríme v osolenej vode a odložíme si 100 ml vody z cestovín bokom.
Zeleninu premiestnime do mixéra, cesnak vytlačíme, pridáme rascu, muškátový oriešok, vodu z cestovín a vymixujeme dohladka.
Omáčku vmiešame do cestovín. Vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme parmezán a chvíľu povaríme.
Dosolíme podľa potreby.