Budete potrebovať

tekvica Hokkaido polovica menšej
červená cibuľa 1
cesnak 1
tymian 2 vetvičky
mletá rasca Vitana 1/2 ČL
muškátový orech štipka
smotana na šľahanie 100 ml
parmezán 50 g
obľúbené cestoviny cca 300 g
voda z cestovín 100 ml

Príprava receptu

Z tekvice vyberieme jadierka a nakrájame ju na mesiačiky.

Cibuľu nakrájame na štvrťky a cesnak prekrojíme na polovicu.

Všetku zeleninu uložíme na plech, prelejeme olivovým olejom, osolíme a vložíme tymian.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.

Cestovinu medzitým uvaríme v osolenej vode a odložíme si 100 ml vody z cestovín bokom.

Zeleninu premiestnime do mixéra, cesnak vytlačíme, pridáme rascu, muškátový oriešok, vodu z cestovín a vymixujeme dohladka.

Omáčku vmiešame do cestovín. Vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme parmezán a chvíľu povaríme.

Dosolíme podľa potreby.

Uložiť do pdf Tlačiť