Budete potrebovať
Malé zemiaky | 250 g |
Olivový olej | |
Americké zemiaky Vitana | 2 PL |
Filet tmavej tresky | 400 g |
Ryby Vitana korenie | 4 PL |
Vajíčka | 2 ks |
Strúhanka | 6 PL |
Olej na vyprážanie | |
Majonéza | 200 g |
Citrónová šťava | 1 ČL |
Čierne mleté korenie Vitana | 1/2 ČL |
Príprava receptu
Zemiaky nakrájame na mesiačiky alebo polovičky, podľa veľkosti zemiakov. Vložíme do studenej vody a necháme cca hodinu odstáť v chladničke.Po hodine vyberieme z vody, poriadne usušíme a pridáme olivový olej a Americké zemiaky Vitana. Obalíme v korení, uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút – čas upravte podľa veľkosti zemiakov.
Tresku nakrájame na menšie kusy.
Do jedného taniera nasypeme hladkú múku, do druhého taniera rozšľahané vajíčka s 2 PL korením Ryby a do tretieho pridáme strúhanku s 2 PL Vitana korením Ryby.
Tresku postupne obalíme v múke, vajíčkovej zmesi a strúhankovej zmesi.
Takto pripravenú tresku opekáme zo všetkých strán v rozhorúčenom oleji.
Vypražené kúsky tresky podávame so zemiakmi a majonézou vymiešanou s citrónovou šťavou a čiernym korením Vitana.