Fish and chips s dipom

  • Hlavné
    chody
  • Vianoce
  • 40 min
  • 2
Fish and chips s dipom
3.0
837

Budete potrebovať

Malé zemiaky 250 g
Olivový olej
Americké zemiaky Vitana 2 PL
Filet tmavej tresky 400 g
Ryby Vitana korenie 4 PL
Vajíčka 2 ks
Strúhanka 6 PL
Olej na vyprážanie
Majonéza 200 g
Citrónová šťava 1 ČL
Čierne mleté korenie Vitana 1/2 ČL

Príprava receptu

Zemiaky nakrájame na mesiačiky alebo polovičky, podľa veľkosti zemiakov. Vložíme do studenej vody a necháme cca hodinu odstáť v chladničke.
Po hodine vyberieme z vody, poriadne usušíme a pridáme olivový olej a Americké zemiaky Vitana. Obalíme v korení, uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút – čas upravte podľa veľkosti zemiakov.
Tresku nakrájame na menšie kusy.
Do jedného taniera nasypeme hladkú múku, do druhého taniera rozšľahané vajíčka s 2 PL korením Ryby a do tretieho pridáme strúhanku s 2 PL Vitana korením Ryby.
Tresku postupne obalíme v múke, vajíčkovej zmesi a strúhankovej zmesi.
Takto pripravenú tresku opekáme zo všetkých strán v rozhorúčenom oleji.
Vypražené kúsky tresky podávame so zemiakmi a majonézou vymiešanou s citrónovou šťavou a čiernym korením Vitana.

Uložiť do pdf Tlačiť

Kam pokračovať

Citrónový nepečený Cheesecake