Budete potrebovať
| Baklažán | 1 |
| Zelená cukina | 1 |
| Žltá cukina | 1 |
| Paprika | 2 |
| Zavárané rajčiny bez šupiek | 1 konzerva |
| Rajčinový pretlak | 1 |
| Čerstvé rajčiny | 4-5 |
| Cibuľa | 1 |
| Cesnak | 3-4 strúčiky |
| Zeleninový bujón Vitana | |
| Olej | pár kvapiek |
| Soľ, mleté čierne korenie, oregano, petržlenová vňať |
Príprava receptu
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Baklažány
a cukinu nakrájame na tenké kolieska. Osolíme a necháme 15 minút stáť.
Medzičasom nakrájame na tenké kolieska papriky a paradajky a pripravíme
paradajkovú omáčku.
Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme
na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a konzervu zaváraných rajčín bez šupky. Dôkladne premiešame. Pridáme korenie: oregano, petržlenovú vňať, na jemno nakrájaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, zeleninový bujón. Premiešame a dusíme za občasného miešania
odokryté pol hodinu.
Zatiaľ vymastíme olivovým olejom zapekacie misky. Vlejeme do nich hotovú omáčku
a naukladáme kolieska zeleniny – striedame baklažán, cukinu, paradajku a
papriku.
Zapekáme približne 1 hodinu. Môžeme posypať nastrúhaným parmezánom a podľa
chuti pokvapkať olivovým olejom.