Grilované rebierka s haluškami

  • Hlavné
    chody
  • Grilovanie
  • 120 min
  • 4
Grilované rebierka s haluškami od Vitany
3.0
0

Budete potrebovať

surové zemiaky 500 g
hladká múka 250 g
hrubá múka 200 g
soľ 1 ČL
kyslá kapusta 400 g
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčiky
rasca mletá 1 ČL
čierne korenie mleté 1/2 ČL

Príprava receptu

Rebrá očistíme od blán, potrieme olejom a posypeme korením Smoky Pork. Necháme prikryté aspoň hodinu marinovať, najlepšie cez noc. 
Rebrá zabalíme do alobalu a grilujeme. Keď sú rebrá mäkké (cca 45 minút) alobal odbalíme a ešte chvíľu grilujeme. Počas grilovania môžeme potierať zvyšnou marinádou.
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, rascu a korenie. Orestujeme a pridáme kapustu. Podlejeme vodou (cca 150 ml) a dusíme prikryté cca 10 minút domäkka. 
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Prilejeme vodu, pridáme múky a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré by malo byť husté. 
Po vypracovaní cesta hádžeme halušky do osolenej vody. Vyberieme po vyplávaní na povrchu. Zmiešame s kapustou a pridáme grilované rebrá. 
Uložiť do pdf Tlačiť

Kam pokračovať

Jahodové tiramisu