Budete potrebovať
surové zemiaky | 500 g |
hladká múka | 250 g |
hrubá múka | 200 g |
soľ | 1 ČL |
kyslá kapusta | 400 g |
cibuľa | 1 ks |
cesnak | 2 strúčiky |
rasca mletá | 1 ČL |
čierne korenie mleté | 1/2 ČL |
Príprava receptu
Rebrá očistíme od blán, potrieme olejom a posypeme korením Smoky Pork. Necháme prikryté aspoň hodinu marinovať, najlepšie cez noc.
Rebrá zabalíme do alobalu a grilujeme. Keď sú rebrá mäkké (cca 45 minút) alobal odbalíme a ešte chvíľu grilujeme. Počas grilovania môžeme potierať zvyšnou marinádou.
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, rascu a korenie. Orestujeme a pridáme kapustu. Podlejeme vodou (cca 150 ml) a dusíme prikryté cca 10 minút domäkka.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Prilejeme vodu, pridáme múky a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré by malo byť husté.
Po vypracovaní cesta hádžeme halušky do osolenej vody. Vyberieme po vyplávaní na povrchu. Zmiešame s kapustou a pridáme grilované rebrá.