Budete potrebovať
| Polohrubá múka | 200 gr | 
| Maslo | 40 gr | 
| Prášok do pečiva Vitana | 1 ČL | 
| štipka soli | |
| Krupicový cukor | 1 PL | 
| Žĺtok | 1 ks | 
| Rum | 1 PL | 
| Biely jogurt | 100 gr | 
| Vanilínový cukor Vitana | 3 balíčky | 
| olej na vyprážanie | 
Príprava receptu
Postup: V miske si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, štipku soli a 1 PL krupicového cukru.Pridáme na drobno nakrájané maslo, žĺtok, rum a biely jogurt. Rukami vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme odpočívať v potravinovej fólii 20 minút.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, nakrájame na obdĺžniky, ktoré prerežeme v strede.
Do hrnca si nalejeme olej a obdĺžniky vyprážame v horúcom oleji z každej strany do zlata. Položíme na papierovú utierku, nech sa vsiakne olej a vložíme do misky. Fánky obalíme s vanilkovým cukrom Vitana.
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                                         
                                         
                             
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        