zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Fánky

3,1 Hodnotilo: 18 ľudí
Chod
Chuťovky
Príležitosť
Vianoce
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
 
Počet osôb
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

Polohrubá múka
200 gr
Maslo
40 gr
Prášok do pečiva Vitana
1 ČL
štipka soli
Krupicový cukor
1 PL
Žĺtok
1 ks
Rum
1 PL
Biely jogurt
100 gr
Vanilínový cukor Vitana
3 balíčky
olej na vyprážanie

PRÍPRAVA RECEPTU

Postup: V miske si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, štipku soli a 1 PL krupicového cukru.
Pridáme na drobno nakrájané maslo, žĺtok, rum a biely jogurt. Rukami vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme odpočívať v potravinovej fólii 20 minút.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, nakrájame na obdĺžniky, ktoré prerežeme v strede.
Do hrnca si nalejeme olej a obdĺžniky vyprážame v horúcom oleji z každej strany do zlata. Položíme na papierovú utierku, nech sa vsiakne olej a vložíme do misky. Fánky obalíme s vanilkovým cukrom Vitana.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Fánky

Chrumkavé fánky Vitana
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ