Budete potrebovať
Polohrubá múka | 200 gr |
Maslo | 40 gr |
Prášok do pečiva Vitana | 1 ČL |
štipka soli | |
Krupicový cukor | 1 PL |
Žĺtok | 1 ks |
Rum | 1 PL |
Biely jogurt | 100 gr |
Vanilínový cukor Vitana | 3 balíčky |
olej na vyprážanie |
Príprava receptu
Postup: V miske si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, štipku soli a 1 PL krupicového cukru.Pridáme na drobno nakrájané maslo, žĺtok, rum a biely jogurt. Rukami vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme odpočívať v potravinovej fólii 20 minút.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, nakrájame na obdĺžniky, ktoré prerežeme v strede.
Do hrnca si nalejeme olej a obdĺžniky vyprážame v horúcom oleji z každej strany do zlata. Položíme na papierovú utierku, nech sa vsiakne olej a vložíme do misky. Fánky obalíme s vanilkovým cukrom Vitana.