Budete potrebovať

Hovädzie stehno alebo roštenka 500 g
Čierne mleté korenie Vitana trocha
Hladká múka 1 PL
Mrkva 500 g
Slivkový lekvár Hamé 4 PL
Škorica mletá Vitana 1/2 ČL
Červené víno 1 dcl

Príprava receptu

Postup: Mäso nakrájame na stredne veľké kusy. Osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.
Na rozpálenom oleji z oboch strán narýchlo opečieme dohneda.
Mäso podlejeme vodou, aby bolo zakryté, a 10 minút dusíme v tlakovom hrnci.
Pridáme nakrájanú mrkvu, škoricu, víno a dusíme v tlakovom hrnci cca 15 minút.
K hotovému mäsu pridáme slivkový lekvár a varíme na miernom plameni cca 10 minút.
Podľa potreby dosolíme.
Podávame so zemiakovým pyré.
Uložiť do pdf Tlačiť