Budete potrebovať
Hovädzie stehno alebo roštenka | 500 g |
Čierne mleté korenie Vitana | trocha |
Hladká múka | 1 PL |
Mrkva | 500 g |
Slivkový lekvár Hamé | 4 PL |
Škorica mletá Vitana | 1/2 ČL |
Červené víno | 1 dcl |
Príprava receptu
Postup: Mäso nakrájame na stredne veľké kusy. Osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.Na rozpálenom oleji z oboch strán narýchlo opečieme dohneda.
Mäso podlejeme vodou, aby bolo zakryté, a 10 minút dusíme v tlakovom hrnci.
Pridáme nakrájanú mrkvu, škoricu, víno a dusíme v tlakovom hrnci cca 15 minút.
K hotovému mäsu pridáme slivkový lekvár a varíme na miernom plameni cca 10 minút.
Podľa potreby dosolíme.
Podávame so zemiakovým pyré.