Budete potrebovať
Bravčové kotlety s kosťou | 4 |
Chilli omáčka Vitana | 2 PL |
Zemiaky | 450 g |
Kryštálový cukor | 1 PL |
Olivový olej | 3 PL |
Cibuľa | 1 stredne veľká |
Cesnak | 4 strúčiky |
Rajčiny konzervované | 400 g |
Údená paprika mletá Vitana | 1 ČL |
Sladká paprika mletá Vitana | 1 ČL |
Rastlinný olej | na opečenie zemiakov |
Príprava receptu
Zemiaky umyjeme a uvaríme tak, aby sa nerozpadávali, ale držali tvar. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
Na rozpálenú mriežku grilu položíme hrniec a necháme v ňom zohriať olivový olej.
Cibuľu a cesnak na oleji orestujeme do zlatej farby.
Pridáme konzervované paradajky, mletú papriku (sladkú aj údenú), cukor, soľ a chilli omáčku
Spolu varíme 15 minút, alebo kým sa paradajky nerozpadávajú a omáčka sa nezredukuje asi o tretinu objemu.
Omáčku následne rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
Uvarené zemiaky jemne rozpučíme medzi prstami tak, aby sme vytvorili viac plochy na opekanie.
Na rastlinnom oleji ich v panvici alebo priamo na mriežke grilu grilujeme, kým nie sú na povrchu pekne chrumkavé.
Bravčové kotlety osušíme papierovou utierkou.
Tukové krytie na jednej strany kotlety narežeme nožom, aby sa kotleta pri grilovaní nekrútila.
Kotlety štedro okoreníme grilovacím korením špeciál a nezabudnime aj osoliť, pretože samotné grilovacie korenie neobsahuje soľ.
Kotlety postupne grilujeme, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 68 stupňov.
Mäso necháme pár minút odstáť mimo ohňa, kým ho budeme podávať.