Budete potrebovať
Vajcia | 2 ks |
Múka | 200 g |
Hokkaido veľká tekvica | 1/2 |
Kozí syr | 100 g |
Olivový olej | 1 PL |
Nové korenie celé Vitana | 1 ČL |
Maslo | 3 PL |
Kozí syr na posypanie/orechy |
Príprava receptu
Najskôr pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu nakrájame na mesiačiky, vyberieme semienka. Vložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov do mäkka, cca 30 minút. Tekvicu pomixujeme na pyré a necháme vychladnúť.Pyré zmiešame s kozím syrom, olivovým olejom a novým korením Vitana. Premiešame a dosolíme podľa potreby.
Z vajec a múky vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme alebo spracujeme strojom na cestoviny tak, aby nám vznikli dva tenké pásy cesta.
Na jeden pás následne uložíme kopčeky plnky asi 5 cm od seba tak, aby sme z každej strany mali prázdne miesto. Okolo plnky potrieme vodou a preložíme druhý cestovinový pás. Popritláčame a vyrežeme ravioly.
Tie necháme chvíľu odstáť a následne varíme vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
V panvici roztopíme maslo, pridáme uvarené ravioly a sprudka opečieme. Podávame posypané kozím syrom a prípadne opečenými orechami.