Budete potrebovať

menšia tekvica Hokkaido/ tekvicového pyré 1 ks
menšia cibuľa 1 ks
ryža arborio 300 g
voda 500 ml
kurací bujón Vitana 1 ks
biele víno 1 dcl
muškátový oriešok Vitana muškátový oriešok 1 ks
maslo 2 PL
gorgonzola 150 gr
rukola, krémové balsamico, olivový olej, soľ

Príprava receptu

Hokkaido umyjeme, vydlabeme, nakrájame na mesiačiky, polejeme olivovým olejom. Pečieme do zmäknutia (cca 30min.) v rúre vyhriatej na 200 °C. Po dopečení tekvicu ošúpeme a dužinu rozpučíme vidličkou. V panvici na olivovom oleji dosklovita opečieme nadrobno nakladanú cibuľku. Vložíme prepláchnutú ryžu a narýchlo orestujeme. Pridáme víno a počkáme, kým sa odparí. Vo vriacej vode rozmiešame kocku bujónu. Ryžu podlejeme naberačkou vývaru a miešame. Po zredukovaní znova pridávame vývar, pokiaľ ryža nie je mäkká. Pred koncom pridáme tekvicové pyré a nastrúhame pol muškátového orieška. Nakoniec pridáme maslo, gorgonzolu a rozmiešame. Osolíme podľa potreby. Podávam ozdobené rukolou, s kúskami gorgonzoly, zaliate balsamicom.

Uložiť do pdf Tlačiť