Budete potrebovať
menšia tekvica Hokkaido/ tekvicového pyré |
1 ks |
menšia cibuľa |
1 ks |
ryža arborio |
300 g |
voda |
500 ml |
kurací bujón Vitana |
1 ks |
biele víno |
1 dcl |
muškátový oriešok Vitana muškátový oriešok |
1 ks |
maslo |
2 PL |
gorgonzola |
150 gr |
rukola, krémové balsamico, olivový olej, soľ |
|
Príprava receptu
Hokkaido umyjeme, vydlabeme, nakrájame na mesiačiky, polejeme olivovým olejom. Pečieme do zmäknutia (cca 30min.) v rúre vyhriatej na 200 °C. Po dopečení tekvicu ošúpeme a dužinu rozpučíme vidličkou. V panvici na olivovom oleji dosklovita opečieme nadrobno nakladanú cibuľku. Vložíme prepláchnutú ryžu a narýchlo orestujeme. Pridáme víno a počkáme, kým sa odparí. Vo vriacej vode rozmiešame kocku bujónu. Ryžu podlejeme naberačkou vývaru a miešame. Po zredukovaní znova pridávame vývar, pokiaľ ryža nie je mäkká. Pred koncom pridáme tekvicové pyré a nastrúhame pol muškátového orieška. Nakoniec pridáme maslo, gorgonzolu a rozmiešame. Osolíme podľa potreby. Podávam ozdobené rukolou, s kúskami gorgonzoly, zaliate balsamicom.