Budete potrebovať

Hladká múka 250 g
Soľ 1 ČL
Studené maslo 150 g
Oravská slanina 80 g
Šalotka 1 ks
Mrazený špenát 200 g
Parmezán 30 g
Vajíčka 2 ks
Smotana na šľahanie 130 ml
Nové korenie mleté Vitana 1 ČL
Bazalka Vitana 1/2 ČL
Feta syr 1 hrsť
Voda 4 PL

Príprava receptu

Príprava cesta:  V miske zmiešame múku, soľ, pridáme na kocky nakrájané maslo, 4 PL vody a vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme do kruhu medzi fóliami a uložíme do tartovej formy s priemerom 23 cm. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 1 minútu.

Špenátová zmes:
Špenát rozmrazíme a poriadne vyžmýkame.
Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku a slaninu. Pridáme k špenátu.
V miske zmiešame vajíčka, smotanu, Nové korenie Vitana, Bazalku Vitana a parmezán. Pridáme k špenátovej zmesi a premiešame.
Naplníme tart a vrch posypeme rozdrobenou fetou.
Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch, pokiaľ nie je stred tartu pevný.


Uložiť do pdf Tlačiť