zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Špenátový tart

3,1 Hodnotilo: 188 ľudí
Chod
Hlavný chod
Príležitosť
Veľká noc
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
50 min.
Počet osôb
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

Hladká múka
250 g
Soľ
1 ČL
Studené maslo
150 g
Oravská slanina
80 g
Šalotka
1 ks
Mrazený špenát
200 g
Parmezán
30 g
Vajíčka
2 ks
Smotana na šľahanie
130 ml
Nové korenie mleté Vitana
1 ČL
Bazalka Vitana
1/2 ČL
Feta syr
1 hrsť
Voda
4 PL
 
 

PRÍPRAVA RECEPTU

Príprava cesta:  V miske zmiešame múku, soľ, pridáme na kocky nakrájané maslo, 4 PL vody a vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme do kruhu medzi fóliami a uložíme do tartovej formy s priemerom 23 cm. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 1 minútu.

Špenátová zmes:
Špenát rozmrazíme a poriadne vyžmýkame.
Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku a slaninu. Pridáme k špenátu.
V miske zmiešame vajíčka, smotanu, Nové korenie Vitana, Bazalku Vitana a parmezán. Pridáme k špenátovej zmesi a premiešame.
Naplníme tart a vrch posypeme rozdrobenou fetou.
Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch, pokiaľ nie je stred tartu pevný.


  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Špenátový tart

Špenátový tart
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ