Budete potrebovať
| Hladká múka | 250 g |
| Soľ | 1 ČL |
| Studené maslo | 150 g |
| Oravská slanina | 80 g |
| Šalotka | 1 ks |
| Mrazený špenát | 200 g |
| Parmezán | 30 g |
| Vajíčka | 2 ks |
| Smotana na šľahanie | 130 ml |
| Nové korenie mleté Vitana | 1 ČL |
| Bazalka Vitana | 1/2 ČL |
| Feta syr | 1 hrsť |
| Voda | 4 PL |
Príprava receptu
Príprava cesta: V miske zmiešame múku, soľ, pridáme na kocky nakrájané maslo, 4 PL vody a vypracujeme cesto.Cesto rozvaľkáme do kruhu medzi fóliami a uložíme do tartovej formy s priemerom 23 cm. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 1 minútu.
Špenátová zmes: Špenát rozmrazíme a poriadne vyžmýkame.
Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku a slaninu. Pridáme k špenátu.
V miske zmiešame vajíčka, smotanu, Nové korenie Vitana, Bazalku Vitana a parmezán. Pridáme k špenátovej zmesi a premiešame.
Naplníme tart a vrch posypeme rozdrobenou fetou.
Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch, pokiaľ nie je stred tartu pevný.