Budete potrebovať

Mladý špenát 3 hrste
Mlieko 150 ml
Voda 100 ml
Olej 50 ml
Vajíčko 1 ks
Soľ 1/4 ČL
Hladká múka 90 g
Ricotta 250 g
Bryndza 100 g
Cesnak Vitana 1/2 ČL
Talianske bylinky Vitana 2 ČL
Čierne mleté korenie Vitana štipka
Soľ
Paradajky

Príprava receptu

Do mixéra vložíme špenát, mlieko a vodu. Zmixujeme do hladka.
Prelejeme do misky, pridáme olej, soľ a vajíčko a premiešame metličkou.
Na koniec pridáme múku, vymiešame cesto a necháme chvíľu postáť.
Panvicu na palacinky jemne potrieme olejom, necháme zohriať a naberačkou nalejeme cesto na panvicu. Opekáme z oboch strán.
Na plnku zmiešame ricottu, bryndzu, cesnak, talianske bylinky, čierne korenie a dosolíme podľa potreby.
Palacinky potrieme pripravenou zmesou, pridáme na kolieska nakrájané paradajky a zrolujeme.
Pred podávaním môžeme palacinky poliať troškou olivového oleja.

Uložiť do pdf Tlačiť