Budete potrebovať
Kuracie prsia alebo stehná | 800 g |
Olivový olej | 2 PL |
Šťava z citróna | 1/2 |
Maslo | 4 PL |
Petržlenová vňať | 2 PL |
Cesnak | 4 strúčiky |
Soľ | podľa potreby |
Krémová omáčka cesnak s limetkou | 1 ks |
Grilovacie korenie s bylinkami | 1 ks |
Príprava receptu
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Zalejeme olivovým olejom tak, aby sa celé mäso obalilo.
Pridáme Vitana grilovacie korenie, šťavu z pol citróna a poriadne premiešame. Necháme marinovať v chlade cca 60 minút.
Kuracie kúsky napichneme na grilovacie ihly a grilujeme dozlata.
V miske zmiešame roztopené maslo, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a jemne osolíme.
Ogrilované a teplé kuracie špízy potrieme maslovou zmesou a zasypeme strúhaným parmezánom.Podávame s Vitana cesnakovou omáčkou s limetkou.