Budete potrebovať
Mletého mäso (mix bravčové/hovädzie) | 500 g |
Vajce | 1 ks |
Cibuľa | 1 ks |
Strúhaný syr | 60 g |
Soľ | 2 ČL |
Cesnak Vitana | 1 ČL |
Provensalské bylinky Vitana | 1 ČL |
Strúhanka podľa potreby | 40 g |
Vajíčka na tvrdo | 3 ks |
Lístkové cesto | 1 rolka |
Vajíčko na potretie | |
Sezam Vitana na posypanie |
Príprava receptu
V miske zmiešame mleté mäso, nakrájanú cibuľu, vajce, syr, soľ, cesnak a bylinky.Prisypeme strúhanku podľa potreby tak, aby sa nám dala zo zmesi dobre tvarovať roláda a nerozpadala sa.
Jednu tretinu zmesi uložíme na alobal a vytvarujeme do obdĺžnika.
Na vrch poukladáme vajíčka uvarené na tvrdo a prikryjeme zvyšnou mäsovou zmesou. Dotvarujeme do rolády.
Takto pripravenú roládu pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
Keď je roláda vlažná, uložíme ju na lístkové cesto a prikryjeme ju zo všetkých strán. Odrezky môžeme použiť na dozdobenie rolády.
Cesto potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 220 stupňov cca 20 minút.
Pozrite si aj videonávod