Budete potrebovať
hovädzie predné | 500 g |
cibuľa | 2 ks |
bravčová masť | 2 PL |
lúpané paradajky | 200 ml |
Vitana Guláš | 2 PL |
červená paprika | 1 ks |
soľ | 2 ČL alebo podľa potreby |
Príprava receptu
Cibuľu si nakrájame na drobno a na masti skaramelizujeme do zlata.Pridáme lúpané paradajky, premiešame a povaríme, pokiaľ nám nevznikne hustá zmes.
Pridáme Vitana korenie na guláš a minútu pražíme.
Pridáme na kocky pokrájané mäso a miešame, pokiaľ sa nám mäso úplne nezatiahne.
Podlejeme vodou tak, aby bolo mäso celé zakryté, dosolíme podľa potreby a pridáme nadrobno nakrájanú papriku.
Varíme na miernom plameni prikryté, pokiaľ mäso nie je mäkké. Ak sa nám tekutina v hrnci výrazne zredukuje, môžeme doliať trošku vody. Na záver hrniec odokryjeme a dovaríme cca 1 minútu. Omáčka sa nám zredukuje a zahustí.
Podávame s klasickou alebo žemlovou knedľou.