- Chod
- Hlavný chod
- Príležitosť
- Vianoce
- Náročnosť
- Stredná
- Čas prípravy
- 30 min.
- Počet osôb
- 2 osoby
- Autor
- Vitana
ČO BUDEME POTREBOVAŤ
- Kuracie mäso (prsia)
- 400 g
- Kung pao Vitana
- 1 balenie
- Studená voda
- 600 ml
- Blanšírované mandle
- 2 hrste
- Mladá cibuľka
- 2 ks
- Sezam Vitana
- na posypanie
- Olivový olej
- Ryža Bask dlhozrnná
PRÍPRAVA RECEPTU
Kuracie prsia nakrájame na menšie kusy. Kung Pao zmes zmiešame so studenou vodou.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme mandle do mierneho zhnednutia. Pridáme kuracie mäso, jemne osolíme a opečieme.
Keď je mäso hotové, vlejeme Kung Pao zmes, premiešame a necháme na miernom ohni variť cca 10 minút.
Ryžu prepláchneme a uvaríme v osolenej vode.
Hotové Kung Pao servírujeme s ryžou. Mäso posypeme nasekanou mladou cibuľkou a sezamom.