Budete potrebovať

Karfiol cca 500 – 600 g
Vajce 1 ks
Hladká múka 4 PL
Strúhanka 4 PL
Pažítka hrsť
Strúhaný syr 100 g
Rasca Vitana 1 ČL
Cesnak Vitana ½ ČL
Soľ
Olivový olej

Príprava receptu

Karfiol rozdelíme na menšie kusy a varíme v osolenej vode, kým nie je mäkký. Vodu zlejeme a necháme vychladnúť.
Uvarený karfiol pokrájame na drobné kúsky alebo roztlačíme rukami. Pridáme vajce, hladkú múku, strúhanku, strúhaný syr, nakrájanú pažítku, rascu a cesnak Vitana a dosolíme podľa potreby. Zmes necháme ochladiť cca 30 minút.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Zo zmesi vytvárame placky, ktoré môžeme ešte jemne obaliť v strúhanke a opatrne ich opekáme z oboch strán na panvici. Podávame so šalátom a bielym jogurtom.
Uložiť do pdf Tlačiť