Budete potrebovať
| Karfiol | cca 500 – 600 g |
| Vajce | 1 ks |
| Hladká múka | 4 PL |
| Strúhanka | 4 PL |
| Pažítka | hrsť |
| Strúhaný syr | 100 g |
| Rasca Vitana | 1 ČL |
| Cesnak Vitana | ½ ČL |
| Soľ | |
| Olivový olej |
Príprava receptu
Karfiol rozdelíme na menšie kusy a varíme v osolenej vode, kým nie je mäkký. Vodu zlejeme a necháme vychladnúť.Uvarený karfiol pokrájame na drobné kúsky alebo roztlačíme rukami. Pridáme vajce, hladkú múku, strúhanku, strúhaný syr, nakrájanú pažítku, rascu a cesnak Vitana a dosolíme podľa potreby. Zmes necháme ochladiť cca 30 minút.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Zo zmesi vytvárame placky, ktoré môžeme ešte jemne obaliť v strúhanke a opatrne ich opekáme z oboch strán na panvici. Podávame so šalátom a bielym jogurtom.