Budete potrebovať
Hladká múka | 500 g |
Droždie čerstvé alebo sušené | 21 g |
Teplá voda | 325 g |
Soľ | 1 kávová lyžička |
Bazalkové pesto | 1 pohár |
Strúhaný syr | 150 g |
Kuracie prsia | 3 ks |
Grilované kura korenie Vitana | 2 PL |
Lístky bazalky | |
Cherry paradajky | |
Cesnakový dresing Vitana |
Príprava receptu
Droždie rozmrvíme do teplej vody a necháme 5 minút postáť.Z múky, droždia, vody a soli vymiesime narýchlo bochník. Necháme 5 minút postáť.
Cesto opäť premiesime, miesime cca 10 minút. Rozdelíme ho na 3 časti, jemne poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1 a pol hodiny.
Mäso nakrájame na pásiky, polejeme olivovým olejom a posypeme Vitana korením grilované kura. Opečieme na grile a odložíme bokom.
Jednotlivé bochníky porozťahujeme na kruh s tenším stredom a hrubším okrajom.
Potrieme ich bazalkovým pestom, posypeme syrom a pečieme na rozpálenom grile.
Po dopečení pridáme kuracie mäso, čerstvé cherry paradajky, lístky bazalky a Vitana cesnakový dresing.