Budete potrebovať

Jahňacie kotlety 10 ks
Olivový olej
Grilovacie korenie cesnakové Vitana 2 PL
Cesnak 2 veľké hlavičky
Šalotka 4 ks
Med 1 ČL
Kryštálový cukor 1 PL
Balsamico 1 PL
Chilli omáčka Vitana

Príprava receptu

Kotlety potrieme olivovým olejom a posypeme Grilovacím korením s cesnakom Vitana. Necháme stáť.
Hlavy cesnaku rozkrojíme priečne, šalotky pozdĺžne.
Zmiešame 4 PL olivového oleja, med, cukor a balsamico. Potrieme cesnak aj šalotky na reze. Cesnak zabalíme do alobalu a pomaly grilujeme cca 30 minút. Zložíme a necháme stáť.
Na grile pogrilujeme z oboch strán kotlety aj šalotku.
Kotletky podávame s obľúbeným šalátom, šalotkou a cesnakom. Ako dip môžeme pridať Vitana chilli omáčku.

Uložiť do pdf Tlačiť