Budete potrebovať

Bravčové karé 700 g
Malé zemiaky 700 g
Šalotka 2 ks
Strúčiky cesnaku 2 ks
Krájané paradajky v kozerve 500 g
Mrkva 4 ks
Zmes korenia Bravčové pečené Vitana 1,5 PL
Olej
Soľ
Čierne korenie

Príprava receptu

Postup:
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovičky. Šalotky nakrájame na štvrtinky a očistenú mrkvu na stredne veľké kúsky.
Na spodok zapekacej misy vylejeme paradajky so šťavou a mierne ich popučíme. Osolíme a okoreníme, pridáme pretlačené cesnakové strúčiky.
Naukladáme nakrájanú zeleninu. V oleji rozmiešame zmes korenia Bravčové pečené Vitana a mäso nakrájané na stredne veľké kusy v ňom dôkladne obalíme.
Rozpálime panvicu a kusy mäsa zatiahneme z každej strany.
Preložíme na zeleninu, prikryjeme vrchom zapekacej misy alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 minút.
Keď je mäso mäkké, odokryjeme a dopečieme cca 5 – 10 minút dozlata.
Uložiť do pdf Tlačiť