Budete potrebovať
Bravčové karé | 700 g |
Malé zemiaky | 700 g |
Šalotka | 2 ks |
Strúčiky cesnaku | 2 ks |
Krájané paradajky v kozerve | 500 g |
Mrkva | 4 ks |
Zmes korenia Bravčové pečené Vitana | 1,5 PL |
Olej | |
Soľ | |
Čierne korenie |
Príprava receptu
Postup:Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovičky. Šalotky nakrájame na štvrtinky a očistenú mrkvu na stredne veľké kúsky.
Na spodok zapekacej misy vylejeme paradajky so šťavou a mierne ich popučíme. Osolíme a okoreníme, pridáme pretlačené cesnakové strúčiky.
Naukladáme nakrájanú zeleninu. V oleji rozmiešame zmes korenia Bravčové pečené Vitana a mäso nakrájané na stredne veľké kusy v ňom dôkladne obalíme.
Rozpálime panvicu a kusy mäsa zatiahneme z každej strany.
Preložíme na zeleninu, prikryjeme vrchom zapekacej misy alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 minút.
Keď je mäso mäkké, odokryjeme a dopečieme cca 5 – 10 minút dozlata.