Budete potrebovať
Bravčová panenka | 1 ks |
Pivná marináda Vitana | 1 ks |
Anglická slanina plátky | 150 g |
Vetvičky rozmarínu | |
Malé zemiaky | 600 g |
Mladé cibuľky | 2 ks |
Kôpor | 1 hrsť |
Medová horčica Vitana | 2 ks |
Biely jogurt | 150 g |
Soľ |
Príprava receptu
Na šalát: Uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.Pridáme nakrájanú cibuľu, kôpor, jogurt, Medovú horčicu Vitana a poriadne premiešame.
Dosolíme podľa potreby a necháme zachladiť.
Mäso: Panenku očistíme, rozkrojíme na 2 menšie časti a marinujeme v Pivnej marináde Vitana cca 1 hodinu.
Následne na dosku poukladáme vedľa seba plátky anglickej slaniny tak, aby sa prekrývali.
Na vrch uložíme panenku a zarolujeme. Nakrájame na menšie plátky a prepichneme konárikom rozmarínu alebo špajlou, aby sa slanina nerozrolovala.
Grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán. Podávame s vychladeným šalátom.