Budete potrebovať

kuracieho mäsa 400 g
väčšia cibuľa nakrájaná na kocky 1
plechovka rajčín 400 g
smotany na šľahanie 200 ml
maslo 1
smotanového jogurtu 100 g
strúčiky cesnaky 1 - 2
lyžička sladkej papriky 1
jedlá soľ 1
cukor 1

Príprava receptu

Mäso nakrájané na väčšie kocky zmiešajte s jogurtom, 2 lyžičkami koreniacej zmesi a nechajte aspoň 2 hodiny marinovať. V hrnci rozohrejte olej s lyžicou masla, pridajte mäso a krátko restujte. Mäso odložte bokom, do hrnca pridajte cibuľu, trochu oleja a nechajte zosklovatieť. Prisypte zvyšok korenín, papriku a po chvíli rajčiny a následne smotanu. Nechajte mierne prebublávať 20 minút, potom omáčku rozmixujte do hladka. Mäso vráťte do omáčky, dochuťte cukrom a soľou, pár minút povarte a vmiešajte 2 lyžice masla. Podávajte s ryžou.

Uložiť do pdf Tlačiť