Budete potrebovať
Bravčové pliecko | 1 kg |
Grilovacie korenie s bylinkami Vitana | 2 PL |
olej | 1-2 PL |
Cuketa | 2 menšie |
Papriky farebné | 3 |
korenie Grilovaná zeleniny Vitana | 1 PL |
Olivový olej | 1-2 PL |
Zemiaky | 750 g |
korenie Farmárske zemiaky | 2 PL |
na servírovanie | bazalka, mäta, tzatziki |
Príprava receptu
Bravčové pliecko nakrájajte na približne rovnaké kocky a tie napichnite na grilovacie špajdle. Špízy osoľte, okoreňte grilovacím korením s bylinkami a jemne naolejujte. Odložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, prípadne aj cez noc.
Zeleninu umyte, nakrájajte, osoľte, pridajte korenie aj olej. Dobre premiešajte.
Zemiaky umyte, okoreňte korením, osoľte a tiež premiešajte s olejom.
Gril rozpáľte, a poukladajte naň najprv mäsové špízy, potom zemiaky, a o čosi neskôr aj zeleninu. Špízy priebežne otáčajte a grilujte kým nedosiahnu vnútornú teplotu cca 65 - 70 stupňov, vtedy je bravčové mäso správne ugrilované. Mäso potom nechajte približne 10 minút odpočinúť zabalené v alobale. Zemiaky grilujte do mäkka a zeleninu do chrumkava.
Ugrilované bravčové souvlaki podávajte na pite, s tzatziki, grilovanou zeleninou aj zemiakmi. Na záver ozdobte čerstvými bylinkami a môžete podávať.