Budete potrebovať

Bravčové pliecko 1 kg
Grilovacie korenie s bylinkami Vitana 2 PL
olej 1-2 PL
Cuketa 2 menšie
Papriky farebné 3
korenie Grilovaná zeleniny Vitana 1 PL
Olivový olej 1-2 PL
Zemiaky 750 g
korenie Farmárske zemiaky 2 PL
na servírovanie bazalka, mäta, tzatziki

Príprava receptu

Bravčové pliecko nakrájajte na približne rovnaké kocky a tie napichnite na grilovacie špajdle. Špízy osoľte, okoreňte grilovacím korením s bylinkami a jemne naolejujte. Odložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, prípadne aj cez noc.


Zeleninu umyte, nakrájajte, osoľte, pridajte korenie aj olej. Dobre premiešajte.

 

Zemiaky umyte, okoreňte korením, osoľte a tiež premiešajte s olejom.

 

Gril rozpáľte, a poukladajte naň najprv mäsové špízy, potom zemiaky, a o čosi neskôr aj zeleninu. Špízy priebežne otáčajte a grilujte kým nedosiahnu vnútornú teplotu cca 65 - 70 stupňov, vtedy je bravčové mäso správne ugrilované. Mäso potom nechajte približne 10 minút odpočinúť zabalené v alobale. Zemiaky grilujte do mäkka a zeleninu do chrumkava.

 

Ugrilované bravčové souvlaki podávajte na pite, s tzatziki, grilovanou zeleninou aj zemiakmi. Na záver ozdobte čerstvými bylinkami a môžete podávať.

Uložiť do pdf Tlačiť