Budete potrebovať
Tvaroh hrudkovitý | 250 g |
Vajíčko | 1 ks |
Práškový cukor | 2 PL |
Krupica | 4 PL |
Hladká múka | 3 PL |
Príprava receptu
V miske zmiešame tvaroh, vajíčko, cukor, krupicu a múku. Zmes necháme postáť cca 15 minút.Slivky vykôstkujeme, nakrájame na štvrtiny a zasypeme troškou škorice.
Z tvarohovej zmesi odoberáme množstvo potrebné na malú guľôčku.
Cesto roztlačíme na placku, naplníme škoricovou slivkou a uzavrieme.
Vyformujeme guľky a odložíme bokom.
Postup zopakujeme postupne s celým cestom.
V hrnci privedieme vodu k varu, stíšime, aby bublala len jemne a vložíme guľky.
Varíme pokiaľ guľky nevyplávajú na povrch.
Na posýpku zmiešame mak, práškový cukor a škoricu podľa chuti.
Pred podávaním guľôčky posypeme makovou posýpkou a polejeme rozpusteným maslom.
TIP: Množstvo múky a krupice je potrebné prispôsobiť veľkosti vajíčka.
Cesto by malo po vytvorení guľôčky držať svoj tvar a nerozpadať sa.