Budete potrebovať
| Hladká múka | 170 g |
| Soľ | 1/2 ČL |
| Maslo studené | 120 g |
| Vajíčko | 1 ks |
| Studená voda | 2 PL |
| Hokkaido tekvica | 400 g |
| Smotanová nátierka | 2 PL |
| Modrý syr | 80 g |
| Červená cibuľa | 1 ks |
| Cesnak sušený | 1 ČL |
| Čierne mleté korenie | 1/4 ČL |
| Vajíčko | 1 ks |
| Vitana sezam | na posypanie |
Príprava receptu
V miske zmiešame múku a soľ. Pridáme na malé kocky nakrájané maslo a v prstoch rozmrvíme celú zmes na mrveničku.Pridáme vajíčko, vodu a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme malý hrubší kruh a zabalíme ho do fólie. Necháme odpočívať hodinu v chladničke.
Vnútro tekvice vydlabeme a tekvicu nakrájame na malé kocky. Varíme v osolenej vode domäkka. Po uvarení vodu zlejeme a tekvicu necháme vychladnúť.
Cesto vyvaľkáme cez fóliu na pomúčenom papieri na pečenie na tenký kruh.
Stred cesta potrieme smotanovou nátierkou. Necháme cca 5 cm prázdny okraj po celom obvode.
Tekvicu jemne popučíme tak, aby v nej ostali väčšie kúsky. Pridáme korenie, cesnak a prípadne podľa potreby dosolíme.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a premiešame. Zmes navrstvíme na nátierku do stredu cesta.
Na záver všetko posypeme modrým syrom a polejeme troškou olivového oleja. Nepotreté okraje cesta preložíme cez náplň.
Celú galetku aj s papierom na pečenie preložíme na plech. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 25 – 30 minút.
TIP: Okolo galetky môžeme dať tortovú obruč, aby sa počas pečenia neroztiekla do strán a udržala si pekný tvar.