Tekvicová galetka

  • Bezmäsité
  • Na každý deň
  • 40 min
  • 2
Tekvicová galetka od Vitany
3.1
319

Budete potrebovať

Hladká múka 170 g
Soľ 1/2 ČL
Maslo studené 120 g
Vajíčko 1 ks
Studená voda 2 PL
Hokkaido tekvica 400 g
Smotanová nátierka 2 PL
Modrý syr 80 g
Červená cibuľa 1 ks
Cesnak sušený 1 ČL
Čierne mleté korenie 1/4 ČL
Vajíčko 1 ks
Vitana sezam na posypanie

Príprava receptu

V miske zmiešame múku a soľ. Pridáme na malé kocky nakrájané maslo a v prstoch rozmrvíme celú zmes na mrveničku.
Pridáme vajíčko, vodu a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme malý hrubší kruh a zabalíme ho do fólie. Necháme odpočívať hodinu v chladničke.

Vnútro tekvice vydlabeme a tekvicu nakrájame na malé kocky. Varíme v osolenej vode domäkka. Po uvarení vodu zlejeme a tekvicu necháme vychladnúť.
Cesto vyvaľkáme cez fóliu na pomúčenom papieri na pečenie na tenký kruh.
Stred cesta potrieme smotanovou nátierkou. Necháme cca 5 cm prázdny okraj po celom obvode.

Tekvicu jemne popučíme tak, aby v nej ostali väčšie kúsky. Pridáme korenie, cesnak a prípadne podľa potreby dosolíme.
Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a premiešame. Zmes navrstvíme na nátierku do stredu cesta.

Na záver všetko posypeme modrým syrom a polejeme troškou olivového oleja. Nepotreté okraje cesta preložíme cez náplň.
Celú galetku aj s papierom na pečenie preložíme na plech. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 25 – 30 minút.

TIP: Okolo galetky môžeme dať tortovú obruč, aby sa počas pečenia neroztiekla do strán a udržala si pekný tvar.

Uložiť do pdf Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Kam pokračovať

Grilované zemiaky v alobale